Selecteer een pagina

Pubquiz (moeilijk)

45,00

Zijn jullie op het gebied van algemene kennis onverslaanbaar en hebben jullie je eigen kennis al vaker getest tijdens een pubquiz waar jullie de titel wonnen?  Dan is de Pubquiz gevorderden een ware uitdaging voor jullie! De Pubquiz is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

 Voorbeeldvragen Pubquiz gevorderden

  • In sommige lettertypes worden bepaalde letters aan elkaar verbonden als ze naast elkaar staan en elkaar anders zouden overlappen, zoals het streepje van de “f” en het puntje van de “i”. Hoe heet een dergelijke combinatie van twee letters? (Ligatuur)
  • Hoeveel landen binnen de Europese Unie hebben een vlag die slechts uit de kleuren rood, wit en blauw bestaat? (6 – Nederland, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Luxemburg, Frankrijk en Slowakije)
  • Het lied Candle in the Wind door Elton John werd bekend nadat hij het speelde op de begrafenis van Prinses Diana in 1997. Hij schreef het echter al in 1973, als reactie op de dood van een andere beroemdheid. Wie was zij? (Marilyn Monroe)

Ontvang de complete  Pubquiz gevorderden
Bij aanschaf van de quiz ontvang je niet alleen 1 fotoronde, 1 fragmentenronde en 6 vragenrondes, maar ook nog de instructie voor het organiseren van de quiz.

Categorieën: ,